Caliber Tyres & Wheels heeft momenteel twee typen buitenbanden in het assortiment. Deze banden zijn geschikt voor mobile graafmachines tot een gezamenlijk gewicht van 22 ton.

Bij het ontwerp van deze banden is uitgegaan van het gebruiksgemak van de klant. Om voldoende gewicht te kunnen dragen is een brede band onder machine vaak noodzakelijk. Een brede band is duur in materiaal en is daardoor duur in aanschaf. Indien vervanging noodzakelijk komt men voor hoge kosten te staan.

Caliber heeft een systeem ontwikkelt waardoor 2 dunnere banden de brede band vervangen. De banden zijn zowel als enkellucht als dubbellucht te gebruiken. Bij slijtage aan een deel van de band hoeft er maar 1 enkele band vervangen te worden. Dit is een stuk goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe de brede band.

Doordat de banden op de door Caliber ontworpen velgen gemonteerd moeten worden ontstaat er een zeer sterke constructie en sluiten de banden naadloos op elkaar aan. Vuil en zand hebben geen kans om tussen de wielen te komen. Hierbij moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met de juiste bandenspanning.

De banden van Caliber Tyres & Wheels zijn zgn. Cover banden. Bij de bouw van de banden wordt gebruikt gemaakt van volwaardige 1e klas karkassen van Michelin. Met het recyclen van deze karkassen leveren wij een bijdrage aan het milieu.

Caliber levert banden in de maten 315/70R22.5 en 315/80R22.5. De banden kunnen onder vrijwel elke mobiele graafmachine gemonteerd worden. Zo vindt u onze banden onder machines van Hitachi, Atlas, Liebherr, Caterpillar, Hydrema, etc.